Inga tabletter biter på shunt stopp

Gästblogg- 2018-10-17

För två veckor sedan fick jag ont i huvudet och tog mina migräntabletter som vanligt, då jag trodde att det var just migrän jag hade – en envis sådan. Efter andra omgången med försök att lindra smärtan med tabletter valde jag att gå och lägga mig och prova att sova bort smärtan. På lördagen vaknar jag och har fortfarande ont i huvudet. Det slår mig att det inte är migrän, då de receptfria tabletterna brukar ta smärtan. Det är shunt stopp. Tillkallar snabbt en ambulans. Det tar inte mer än några minuter innan den är på plats.
Efter ett samtal vid köksbordet beslutar dem för att inte ta med mig. Jag har aldrig hört att någon nekar att ta med mig. De tyckte att jag kunde åka sittande transport. De åker iväg utan mig.
Jag ringer det nummer jag får på annat håll. Operatören för liggande transport tycker att jag borde fått åka med ambulansen som redan varit hos mig. In skulle jag. Utan tvekan. Personen ber samma ambulans att åka tillbaka och hämta mig.

När jag kommer in till akuten på Lidköpings sjukhus mår jag illa och kräks. Får träffa två olika läkare. Minns inte att jag var på röntgen. Minns bara att jag inte fick åka hem utan att jag blir inlagd.
Skickas vidare med ytterligare en ambulans. IVA – ambulansen. Åkte med blåljus och sirener till SU. Där förbereds jag för operation.
Efter något dygn mår jag bättre och de väljer att tömma shunten eller hjärnan på vätska.

De väljer att börja att hjälpa mig utifrån med mitt illamående och huvudvärk. Shunten har inte gett upp helt än. Den funkar av och till.
Är kvar fram till torsdagen veckan därpå. Kan skrivas ut och åka hem.

Läkaren gav mig en ovanlig hemläxa – Att jag ska lära mig att FLOSSA! Jag som har dålig koordination. Jag antar utmaningen. Jag har fram till återbesöket på mig att lära mig det. (Lite mindre än två veckor) Wish me good luck.
Ser att jag var ganska svullen i ansiktet. Har tagit nya bilder under tiden jag varit hemma och är inte alls så svullen som jag var när jag var på sjukhuset.

OBS! Det blev ingen provtagningar eller lumbal punktion. Det skjuts upp till senare.
Förra helgen passade jag på att köpa ett element hem. Efter några timmar var det varmare i lägenheten och jag slipper numera frysa för att elementen har lagt av.

Mat SU oktober 2018 Shuntstopp oktober 2018

Jag är inte så hälsosam när jag inte mår bra. Är glad för det jag fick i mig.