Inbokat besök hos infektionsläkaren

Gästblogg- 2018-09-26

Förra tisdagen var jag iväg på ett inbokat besök hos infektionsläkaren.  Jag har ju haft feber sedan mars i år. Det är inte så bra. Har sökt vård några gånger och tagit prover som inte visar tecken på infektion. Har varit rädd för att de inom vården som träffar mig inte tror på det jag säger.
Vid besöket fick jag lära mig att man kan ha låga värden men feber som tecken på infektion, men du kan också ha höga värden utan att få feber.
Mina värden som är låga kan ge en hint om att det kanske inte finns någon bakterie i blod eller ryggmärgsvätska, men att det istället sitter mer lokalt och att det inte ger utslag på de vanliga proverna man tar.
Jag är van vid att man får hög feber och höga infektionsvärden samtidigt. Det är ju den bilden läkare har idag.

Jag hade turen att få en trevlig läkare som tog sig tid att sätta sig ner och prata om olika infektionsbilder som finns och förklara att det finns olika former utöver den klassiska bilden.
Tyvärr har många läkare inte den kunskapen och vetskapen. De skickar hem patienter utan någon behandling som kanske hade behövt ha det i någon form, för att de inte ser något på proverna. Det är där många hamnar i kläm.

Jag ska hur som helst tillbaka för fler provtagningar. Håll tummarna för att det går bra!

Ljus hösten 2018