Ibland spricker planeringen

Gästblogg- 2019-12-08

Den här veckan hade jag planerat att hämta paket och att städa i början av veckan. Det sprack. Jag försöker alltid att vila och ha egentid varje tisdag och onsdag, men lyckas alltid pricka in att träffa någon då. Den här veckan har jag dock vilat då. På tisdag ska jag till tandläkaren så där rök den ledigheten. I fredags städade jag istället.
Varför får man mer att göra när man är pensionär än när man jobbar?

I torsdags hade jag åter planerat in att hämta mitt paket, men det blåste för mycket, så jag orkade inte ta det. Jag gick hem istället. Det är jobbigt att gå ute när det blåser. Som tur är så blir jag inte yr längre. Känns som hela veckans planer har kastats om på ett eller annat sätt. Kunde hämta paketet igår.

Idag har jag tvättat två maskiner och diskat tre. Gjort kommande veckas matlådor, Hade två matlådor kvar i frysen sedan tidigare så jag behövde bara göra tre. Har dessutom portionsförpackat banan och hallon i påsar, om jag skulle bli sugen på smoothie. Då är det bara att ta upp och tina. Perfekt!

Det är på något sätt skönt att planera varje dag. Då ser jag vad jag hinner göra. När jag genomfört något på dagens lista så sätter jag en bock vid den punkten. Det jag inte hinner med eller orkar göra stryker jag och flyttar fram det till en annan dag. I min planering ingår det att komma på olika ämnen att skriva om här på bloggen. varje söndag kommer ett nytt inlägg upp här på bloggen.

planering december -19