Ibland minns jag massor, Ibland minns jag ingenting.

Gästblogg- 2015-05-16

Det känns skrämmande när jag tänker på det. Många gånger minns jag inte vad en person sagt till mig fem minuter tidigare. Men många gånger kan jag komma ihåg viktiga datum och tider. Roliga samtal.
Jag kommer inte ihåg vad jag ska göra alla gånger när jag pratar med någon samtidigt, utan måste lämna samtalsämnet för att fokusera på uppgiften jag har framför mig.
”Man ska göra en sak i taget!” har jag fått lära mig. Varför det? Jo, för att det kan hända en oväntad olycka.

Min arbetsterapeut har sagt att vi har egentligen inte dåligt minne. Vi klarar bara inte att göra flera saker samtidigt. Vi ska vara här och nu. Många gånger är vi inte det.
Det finns en minneslek som går ut på att man ska säga: ”Jag ska ut och resa. I min väska tar jag med mig en solhatt. ”
Nästa person ska börja meningen på samma sätt och fortsätta med att säga: ”I min väska tar jag med mig en solhatt…” och fylla på med något mer.
När jag provade den låste det sig ganska snabbt efter 5-6 saker.
Konstigt det där. Men jag kommer ihåg t.ex ridolyckan som jag var med om när jag var 10 år gammal. Hur bra minne har ni? 

Jag kommer att blogga på söndagar från och med nästa vecka. Inte alltid att jag har så roliga eller intressanta saker att skriva om. Det är bra att ha en bestämd bloggdag, då finns det ALLTID något att berätta som hunnit hända under veckan. Bra va?

Snart dags för mig att sova. Den kommande veckan kommer nog bli tuff och likaså återhämtningen efter operationen på måndag.
Lovar att berätta hur det gick på söndag.

Släng gärna in en kommentar här i bloggen. Alltid roligt att läsa.
Kram så länge!