Hur tydlig måste jag vara?

Gästblogg- 2011-08-23

Jag sitter och funderar på en sak, sen ett par dagar tillbaka. Jag var hos Tandläkaren i onsdags, som förklarade saker och ting, tydligt och bra, så att jag förstod hur han menade. Hade jag inte förstått, så hade jag frågat igen… om jag kände att jag skulle våga göra det. Känner jag tillit till någon, så känner jag mig lugn, men inte annars.

i bland känns det som att en del människor, antingen inte förstår vad jag menar när jag försöker förklara något, eller att de helt enkelt inte bryr sig om vad jag säger. Jag vill heller inte skapa osämja eller irritation hos andra bara för att jag lägger fram mina synpunkter eller åsikter. i bland känns det som att det lätt blir irritation bara för att jag säger något.

I bland kan jag precis som alla andra, fatta fel, eller göra saker fel… men hur ska man göra för att det inte ska bli irriterat. Jag känner mig obekväm i vissa situationer, där jag redan känner av spänningar i luften.

Min fundering är: Hur tydlig måste jag vara så att andra inte uppfattar mig eller det jag säger på fel sätt?

I bland känner jag bara för att vara tyst, i stället för att lägga fram vad jag egentligen tycker, i olika lägen.

Vad tycker ni?

Kram!