Hur ofta kollar du sociala medier per dag?

Gästblogg- 2019-03-17

Jag kan komma på mig själv med att sitta och skrolla igenom mina sociala medier flera gånger per dag. Det händer allt som oftast när jag inte har något att göra eller är uttråkad.
Jag är sjukpensionär sedan några år tillbaka och har inget jobb att gå till. De enda kraven jag har är att sköta hushållet, se till att jag har mat på bordet varje dag och sköta om min hygien. Ibland händer det att jag har väldigt många timmar att slå ihjäl.

Jag vet inte hur många gånger jag skrollar igenom flödet. Men det händer väldigt många gånger som jag kollar igenom flödet, för att sedan lägga ifrån mig mobilen en stund. Det händer att jag en stund senare tar fram mobilen och åter igen skrollar igenom flödet, igen trots att jag redan har läst allt som står där.
Mobilen är ju ett arbetsverktyg för mig då jag bloggar och tar en del bilder. Dessa bilder ska ju upp på bloggen och Instagram.

Jag kollar sociala medier samtidigt som jag:

– Ser på TV
– Åker bil
– Äter mat (när jag äter själv, brukar jag kolla igenom flödet. )
– Väntar på att någon ska komma. Jag tänker då att jag bara ska kolla vad klockan är, så går man in på Facebook och läser.

Här nedan ser ni en bild när jag sitter framför datorn.
Det är lättare att inte kolla mobilen när man håller sig sysselsatt med annat. När jag låg inne på NIMA på Sahlgrenska förra året, så fick jag inte använda mobilen alls. det gick lättare än vad jag trodde att det skulle göra. Jag klarar mig utan att titta i mobilen när jag är upptagen med annat.

Jag skriver
Hur många gånger om dagen brukar du kolla sociala medier?