Hur mycket motionerar man på sjukhus?

Gästblogg- 2018-04-18

Under påskveckan låg jag inne på sjukhuset för att utreda varför jag har feber. Läkarna tror att det kan vara rester kvar från min tidigare infektion som jag bar på. De hoppas på att den ska läka ut av sig själv.
Men något som jag funderat mycket på den senaste tiden är hur mycket man egentligen motionerar på sjukhus?
Hade min träningsklocka på mig.

Vid inskrivningen gick jag totalt 5 km under dagen. Hade permission den helgen 23-25 mars. Fördelen är att sjukhuset har långa korridorer.
Resten av helgen gick jag 2-4 km/dag. När jag var tillbaka på sjukhuset efter min permission, gick jag 4 km, sammanlagt under dagen. Det är svårt att tro. Det känns som att jag stor del av tiden mest har suttit still eller legat i sängen.
Under hela vistelsen har jag gått mellan 2-4 km nästan dagligen.

Det som är skönt är att jag inte går hela distansen på en timme, utan att det är fördelat under hela dagen. Då känns det inte som att man går så långt. Motionen är ju inbäddad i vardagens olika händelser. Det känns inte som att jag tränar, när jag t.ex tar en promenad till och från affären när jag ska handla mat, eller möta upp någon på en speciell plats. Älskar upplägget.

Ångrar inte en sekund att jag köpte träningsklockan. Då håller jag koll på hur mycket jag faktiskt rör mig varje dag. Slipper få kommentarer som att jag bara sitter stilla hela dagarna. OM någon trots allt kläcker en sådan kommentar, har jag en grund som visar att jag rör på mig.
Innan jag skaffade klockan, hade jag ingen aning om hur mycket eller lite jag faktiskt rörde på mig.
För några år sedan hörde jag ordet ”SHOPPINGMOTIONERAR” och det fick mig att se motion på annat sätt än att man springer, cyklar, sportar och gymmar.
Kunde gå 5000 steg under en dag när jag hängde med på shoppingturer. Har lärt mig nu att det motsvarar 3 km. Det är också rörelse, även om man inte går snabbt, så går man ju mellan olika butiker.

Jag 2018