Hur mycket godis äter du?

Gästblogg- 2019-06-09

Det är inte alltid som jag tänker på det. Jag går in i en affär och plockar godiset som jag är sugen på för stunden. Tänker inte på hur mycket det faktiskt blir viktmässigt. För en vecka sedan gjorde jag just det jag precis nämnde. När jag kom hem, blev jag nyfiken och ville veta hur mycket lösgodiset väger. Ett halvt kilo har jag plockat på mig. Alldeles för mycket. Jag borde börja tänka på hur mycket socker jag äter. Inkl. fikabröd. Borde byta ut fikabrödet mot något bättre. Som knäckebröd med en skiva ost.

Vi är snabba med att begränsa intaget av godis till våra barn, men vi glömmer lätt bort att göra likadant mot oss själva. Vi är mer rädda om dem och deras hälsa än vad vi är mot våran egen.

Jag såg en intervju med Ann Fernholm om just detta där hon rekommenderar oss att inte äta mer än 150 gram. I mitt huvud känns det som väldigt lite. Bestämde mig för att väga 100 gram lösgodis. Se bild nedan. Den mängden godis räcker gott och väl för mig. Varför ska jag köpa mer än vad jag behöver?
Jag gjorde det i slutet av förra året, men det går några veckor sedan faller jag tillbaka i gamla mönster och köper det jag har lust med utan att tänka på att begränsa mig,
ibland tänker jag såhär: ”Om andra väljer att ta en öl, så kan väl jag få äta godis?! Jag måste också få njuta av något”

Se intervjun HÄR

Lösgodis Lösgodis 1