Hur många år är du?

Gästblogg- 2016-05-10

Under de senaste veckorna har jag fått en hel del nyfikna frågor från barn på skolan som jag har besökt några gånger tillsammans med kulturskolans Dramalärare.
Den senaste frågan jag fick var idag: Hur gammal är du?
När jag ber tjejen gissa, gissar hon på 14 år. Jag tackar och tar emot. Syns det verkligen inte att jag närmar mig 30?
När jag berättar för henne att jag är 28 år gammal, vart hon ganska förvånad.

Jag tror att barn inte har så lätt att förstå att man kan vara liten i kroppen, men ändå vara vuxen. De vet ju inte varför jag är så kort. Har inte alltid möjligheten att förklara för alla jag träffar. Har inte alltid lust att berätta för alla, om det nu inte finns ett syfte med det. Ibland kan jag tycka att det är skönt att bara få vara med utan att behöva ge en detaljerad historia om mitt liv för alla jag träffar.

Känner mig som dvärgarna i Snövit. Den enda skillnaden är att man ser att de är farbröder.
Fördelen med att se så ung ut är att jag slipper bli kallad ”Kärring” eller ”tant”.