Hur går det med sömnen?

Gästblogg- 2017-03-08

I det här inlägget tänkte jag berätta om hur det gått med sömnen den senaste tiden. Under den sista månaden så har jag varit sjuk men det kräver också mycket sömn.  Så fort jag är i nuet  och inte har tusen andra tankar i huvudet, går det mycket bättre att somna.  Det gäller också att jag har en god kvalité på sömnen för att kunna sova bra och återhämta mig på ett effektivt sätt. Jag har märkt att jag vaknar ett par gånger under natten.  Speciellt när jag drömmer mycket eller har svårt att koppla av.  Måste då springa på toaletten ett antal gånger innan jag kan somna. Sover då också relativt ytligt.

Är jag riktigt trött, kan jag sova riktigt djupt och ofta hela nätter. Det känns skönt. Just nu har jag haft lite svårt att sova p.g.a. hosta men jag hoppas att det blir bättre när jag är frisk. Slipper då ligga och sova halvsittande i sängen.

När jag sover djupt blir jag piggare dagarna efter och får mer energi.  Det är just det här som jag har längtat efter under så många år.  Att hitta vad som ger mig Energi. Jag har alltid trott att det räcker med att sova ett visst antal timmar per natt, men har insett att med hjärntröttheten så går inte det. Det är många flera bitar som spelar in.  Kosten är en del, frisk luft är en annan. Jag kommer att vara lite trött under kostomläggningen, men när kroppen har vant sig så kommer jag förhoppningsvis att bli piggare.

Egen tid för mig är viktigt för att hjärnan ska få vila från dagens olika intryck som lätt kan bli en grötig massa. När jag är ensam, kan jag bestämma över vilka ljud och ljus som ska få komma in i huvudet.

Försöker hålla en och samma tid för när mediciner ska tas och för läggdags och när jag ska gå upp. Det går hyfsat bra just nu beroende på hur trött jag är när kvällen kommer och om jag har sovit något under dagen. I måndags sov jag som en liten gris i bilen. Jag var redan då jättetrött. Under dagen vill jag kunna använda tiden så effektivt som möjligt. Det går mycket trögt när jag är jättetrött. Då får jag knappt gjort någonting, för att jag inte orkar. men då planerar jag därefter. Planerar in så lite som möjligt, de dagar jag är trött. Idag känner jag mig lite halv trött men har orkat att handla mat och skriva det här blogginlägget samt skrivit på bokmanuset. Inte nog med det, gjorde jag i ordning en lätt middag åt mig. Planerade mars månads bloggande också.
Känns som en produktiv och lagom dag. Hoppas verkligen att jag sover gott inatt.

Hur har ni det med sömnen? Går ni och lägger er en och samma tid? Hur gör du för att få sömnen att fungera? Har du några tips? lämna era tips i kommentarsfältet här nedanför.

Benzo vilar