Hur går det med huvudvärken?

Gästblogg- 2016-07-27

Hej på er allihop!
Hur har ni det? Bra hoppas jag. Tänkte ge er en uppdatering om hur det går med huvudvärken och vad som hänt sedan sist. 

Tryckmätningen

Har kontaktat Sahlgrenska som har fått min remiss för tryckmätningen som ska göras. Fick också veta att läkaren som fått remissen, har valt att remittera mig tillbaka till min neurolog på hemortssjukhuset som kan göra tryckmätningen där.

12 juli var jag i kontakt med dem på hemortssjukhuset igen, för att jag ännu inte har fått någon kallelse för att kunna göra tryckmätningen. Känner mig tveksam till att jag får någon tid för det i nuläget. De skickar mig mellan de båda sjukhusen. Dessutom måste de på hemortssjukhuset hitta någon som KAN göra det. Det vore mycket bättre om Sahlgrenska lät mig komma dit där Nuklearmedicin finns, som har kunskapen för att utföra den typen av undersökning.

Torsdagen 14 juli fick jag veta att de på hemortssjukhuset skickat brev tillbaka till Sahlgrenska och berättat att jag måste göra undersökningen där, då de inte har kompetensen för att utföra denna undersökning på hemorten.
Söndgen den 24 juli har jag fortfarande inte hört något från Sahlgrenska.

Obstruktion
Har läst lite och forskat lite på egen hand i det här med huvudvärken och vad som orsakar den. Mina misstankar går direkt till att det kan vara en obstruktion, d.v.s. att när shunten fungerar är jag smärtfri. När den inte gör det, har jag huvudvärk, mår illa och måste knapra Alvedon. Det kan vara så att jag haft denna problematik sedan starten 2009. Det kanske trots allt inte är spänningshuvudvärk som jag har dragits med sedan dess att huvudvärken debuterade. Om det är så, att shunten inte fungerar som den ska, är det snart dags att lägga sig på operationsbordet igen. Frågan jag ställer mig är: Varför har ingen upptäckt det här tidigare?

Jordgubbens Dag 2016 med biljardkväll

För att få annat än huvudvärken att tänka på, kunde jag lätt som en plätt sysselsätta mig under vårt årliga event Jordgubbens Dag, som är en festival som pågår under första helgen i Juli. Jag måste erkänna att jag tröttnat att besöka event där jag vet att en del fylla förekommer.
Jaja! Jag bjöd hem en tjejkompis till mig som jag umgicks med utan alkohol. Det kändes verkligen avkopplande att bara vara hemma och inte göra något speciellt.
Jag föreslog att vi skulle spela Mini Biljard. Det gjorde vi.

Jag har inte världens bästa bollsinne, men ibland inte världens sämsta heller. I de flesta fallen råkade jag hamna i svåra lägen och fick med mig boll nummer 8 ned. Ibland lyckades jag däremot att vinna matchen.
Sista matchen avgjordes med 5-4 till min väninna.
Jag skratta många gånger så jag grät. Jag var också ganska trött i huvudet vilket resulterade i ganska tokigt roliga fraser från mig, som fick oss båda att vika oss dubbla. Här behövdes det minsann ingen alkohol med i bilden för att ha roligt.

Jag spelar mini biljard 1 juli 2016 1  Bildjard 2016