Hur fungerar vardagen med den nya planeringen?

Gästblogg- 2017-01-25

Sedan flera veckor tillbaka har jag försökt att skapa en bra struktur i vardagen med bra rutiner, för sömn, mat och motion. Jag har under flera års tid vaknat upp och aldrig känt mig utvilad oavsett om jag tagit mediciner eller inte.

Tankarna har snurrat fram och tillbaka sedan ett möte med arbetsterapeuten bokades in.
Sedan jag blev sjuk 2009, har jag knappt haft rutiner för dessa tre punkter. Har ätit när jag varit hungrig, sovit om jag behövt det bl.a. Ingen struktur alls.
Allt har skett när lusten har funnits. Kroppen har varnat under flera år att energidepåerna varit låga i form av huvudvärk och ångest, vilket jag aldrig förstått innan jag fick veta om att jag har hjärntrötthet.
Jag var till och med urkass på att hålla en blomma vid liv.
Sedan jag kommit hem från sjukhuset i början av september har jag varje vecka kommit ihåg att vattna dem. De lever fortfarande, nästan ett halvår senare. HURRA!

Några dagar innan mötet med arbetsterapeuten slog det mig vilken plan jag kunde följa:

– En form av skalmans mat och sovklocka. Varje dag har samma struktur. Det enda som skiftar är aktiviteterna. Dock försöker jag att planera in dessa i hålrummen mellan måltider och sömn. Vi är vanedjur.

Hon tyckte att min idé var bra.

Jag planerar varje dag ganska noga för att orka och för att hinna. När jag följer den planen märker jag att jag har energi kvar. HÄRLIGT!

Det är när jag slarvar med planeringen, eller går utanför den, som det blir för mycket och jag blir trött.

Om en vecka idag ska jag tillbaka och baka en sockerkaka hos arbetsterapeuten. Hon vill se hur min simultanförmåga är. Förmågan att göra flera saker samtidigt. Kan jag göra det på mitt sätt så går det bra, men blir jag stressad så är det kört och jag kommer klappa ihop totalt.

Blomma - rutiner