Hur bra är mitt minne egentligen?

Gästblogg- 2018-08-08

Har länge funderat på det där med minnet. När jag hör en låt spelas upp, som jag känner igen, sitter texten ganska bra och ploppar upp, som om jag lyssnade på låten igår.
Men att räkna ut något mattetal i huvudet, går inte alltid lika snabbt eller bra. Inte heller om jag ska gå en väg som jag inte har gått förut, minns jag vägen.
Jag vet att jag har en permanent hjärnskada, men vet också att man kan träna upp sitt minne.

Jag kommer inte heller ihåg 3-4 saker efter varandra. Där får jag total hjärnsläpp. Hur mycket jag än försöker koncentrera mig, på momenten, så slutar det alltid med att jag måste ta en väg eller sak åt gången. Varför måste jag veta 3-4 saker åt gången?

Många blir impade över allt man kommer ihåg eller gör som de själva inte klarar. Lustigt det där egentligen.
Jag ser i bilder och minns bättre då, men när det kommer till platser så minns jag byggnaders utseende eller färg, men att minnas vägarna och var man ska svänga höger eller vänster minns jag inte, oavsett hur många gånger jag gått samma väg…om man bortser från sjukhus – där hittar jag lätt. Lite märkligt ändå.
Jag minns namn på hållplatser på tåg eller spårvagn ganska bra.
Jaja! tur att det finns GPS för oss fotgängare. Istället för att bygga upp en frustration över sådant jag inte klarar, så får jag använda hjälpmedel, precis som en blind person har en ledarhund eller vita käpp till sin hjälp.

Vore intressant att spela in ett videoklipp där jag ska prova mitt minne i någon form. Spela memory eller annat sätt. Hade ni velat se det?

Jag har feber 2018 allsång på skansen