Hur är det med balansen?

Gästblogg- 2016-02-14

Det där med balansen är inte helt lätt. Min balans är inte den bästa om man säger så, oavsett om jag sitter till häst eller gör andra saker som kräver god balans.
Jag och sambon var inne en sväng på Intersport idag för att han skulle kolla på ett par skridskor till sig. Jag passade på att prova ett par jag med. Hittade med personalens hjälp, ett par damskridskor i storlek 35, som var för små. Orkade inte prova en skridsko till, då jag var trött efter att ha varit hos massören. De var dessutom kluriga att få på fötterna. Det var inte bara att trä i fötterna som man gör med ett par vanliga skor. Det var nya och stela… Det blev inget köp för mig. Priset var för högt.

Minnen från barndomen kommer upp, när jag tänker på skridsko-åkning. Jag hade inte jättebra balans i början. Det dröjde ett tag innan jag kunde åka någorlunda utan att hålla mig i något. Pappa var så finurlig att han ställde upp våra sparkar som var gjorda i trä, som jag kunde åka med, samtidigt som jag hade något att hålla mig i.
Provade i vuxen ålder för några år sedan, men balansen var inte heller då den bästa. Balansen är ju liksom all annan träning en färskvara.
Har ni åkt skridskor i år? Vad tycker ni om det, lätt eller svårt? 

20160214_144906 20160214_144912