Hjärnsläpp i matbutik och gör matlådor

Gästblogg- 2019-10-27

Hej på er!

Den här helgen har varit ganska intressant. I fredags skulle jag iväg till en matbutik och handla. Tog fram en scanner för att kunna scanna alla varor jag ville ha. Tycker det går bättre och smidigare. Jag slipper dessutom stå i kö och vänta. Jag hittar snabbt allt som jag har skrivit ned på min lilla lista. När jag sedan ska gå till en ledig kortterminal och betala så drar jag kortet som jag använt till scannern. Det händer inget. Efter några försök kommer en kvinna och trycker på skärmen, vilket jag hade glömt bort att man först gör, INNAN man drar kortet. Jag fick lite hjärnsläpp.  Jaja, det löste sig ju till slut. Jag betalade och packade ner mina varor och gick ut.

I det här inlägget blir det tema mat, kan man väl säga. I dag har jag gjort i ordning fem nya matlådor. Det är första gången jag gör det helt på egen hand sedan jag började ”Meal- preppa” för några veckor sedan. Jag tänkte att det brukar bli kaos när jag försöker göra flera saker på samma gång. Men det hela gick snabbt och smärtfritt utan några problem. Jag brukar bli stressad av att ha flera saker igång samtidigt. Inte idag. Det känns skönt.

Jag minns när jag bodde hemma och skulle laga mat. Jag blev stressad av att ha ugnen igång och trodde att maten måste förberedas snabbt för att vara redo att ställas in i ugnen när den var uppe i rätt temperatur. Idag blir jag inte alls lika stressad. Är jag inte helt klar med det jag förbereder så får ugnen vänta. Det är skönt att kunna använda ugnen samtidigt som jag gör annat på spisen. Jag vet ju att man börjar med det som tar längst tid att göra. Det var en vetskap som jag inte hade med mig när jag bodde hemma.

Jag blir lätt stressad när saker krånglar. Varför krånglar det för mig, men går smidigt för andra? Ett exempel är när jag hjälper mina föräldrar att packa matvaror i kassar. Mjölkpaketen som jag ställer ned i kassen välter medan jag greppar tag i nästa grej som ska ner. När mamma eller pappa gör det, då funkar det utan problem. Ändå gör jag som man ska. Det är tålamodsprövande.

Shopping willys Matlådor 1