Hej Sommarjobb

Local Hero Blogg- 2016-06-15

Local Hero är med i ett superhäftigt projekt tillsammans med Länsstyrelsen i Stockholms län och Stockholms stad – Hej Sommarjobb! Satsningen går ut på att två 18-19 åringar från varje stadsdel ska, i form av ett Local Hero projekt, jobba med kommunikationsinsatsen Hej Då Alkoholskador under tre veckor.

Sommarjobbarna har bland annat fått utbildning om kampanjen Hej Då Alkoholskador, om ungas drickande, om kommunikationsarbete och mycket annat. De genomgår två separata workshops tillsammans med fyra av Local Heros processledare, där får de prata och diskutera om alkohol och andra droger, risk- och skyddsfaktorer och även brainstorma kring vad de kan arbeta med under veckorna.

Under veckorna har de handledare från Stockholm stad som hjälper dom i sitt kampanjarbete, ungdomarna har även fått välja inriktning mellan PR, sociala medier eller event som de riktar in sig på.

Självklart kommer sommarjobbarna även att blogga på Drugsmarts gästbloggar, håll utkik där för att se hur det går för dom.

Det ska bli så spännande att få se vilka roliga projekt de kommer på, och att målgruppen själv får chansen att arbeta med antilangningsarbetet.