Har tappat fem kilo i vikt

Gästblogg- 2018-03-07

Under de sex veckor som jag låg på sjukhuset, tappade jag aptiten. Det blir alltid så när kroppen inte mår bra. Försökte trots allt äta sådant som jag var sugen på där och då oavsett om det var nyttigt eller ej, bara för att få lite näring i mig. Gurkstavar och isglass gick snabbt hem hos mig.
Jag hade hela tiden i bakhuvudet att jag visste att jag tappar snabbt i vikt om jag inte äter regelbundet.
Den bästa kosthållningen för mig var de rutiner som fanns på Lidköpings sjukhus. De tiderna har jag för övrigt tagit med mig hem och fortsatt äta på de tiderna. De passar mig och min kropp så bra. (vill man upp i vikt, ska man äta lite men ofta på bestämda tider)
På Sahlgrenska var tiderna för mat något färre.

Eftersom jag drogs med feber pga shunt infektionen samtidigt som jag brottades med smärta och antibiotika samtidigt som min sömn var störd (Blev väckt hela tiden för en rad kontroller)och svält inför operationer på det, är det inte konstigt att jag gick ner fem kilo i vikt. Jag som hade kämpat mig upp till min målvikt under hösten 2017. På några veckor hade jag förlorat dem. Så tråkigt.  Men, skam den som ger sig, heter det ju. På´t igen bara.
Nu är jag ju hemma igen och kan bestämma mina egna maträtter igen. Då vet jag ju också vad jag ska laga. Det blev många gånger en överraskning när jag lyfte bort locket från matbrickan.

I måndags blev det kycklinggryta med grönsaker till som gjordes på hemmaplan. Det smakade bra 😉

stekt kyckling

frukt