Har tappat en del muskler och styrka

Gästblogg- 2018-03-04

Sedan jag kom hem från sjukhuset i fredags har jag insett att min kropp har tappat en hel del muskler. Är långt ifrån lika stark nu som jag var innan jag åkte in. Det är inte så konstigt egentligen. Har ju legat still ganska mycket och knappt rört mig under tiden jag varit inne.
I fredags skulle jag packa upp det som jag haft med mig. Sätter mig ned på huk  och orkar inte ta mig upp därifrån. Pojkvännen får numera hjälpa mig upp i stående position igen.
Jag visste att jag skulle vara trött och svag, efteråt, men inte så svag som jag faktiskt är. Det kommer ta tid för mig att bygga upp kroppens styrka igen. Det är inte konstigt att jag är svag, med tanke på att jag genomgått tre olika operationer, en blodtransfusion och behandling med antibiotika som jag inte tålde. Dessutom fick jag en infektion i shunten, som jag troligtvis har gått med en längre tid. Därav mina återkommande febertoppar och en del frossa på det. Jag är glad för att jag var inlagd när allt det här kom fram.

Har haft svårigheter att äta också. Maten har inte smakat så gott som förut, så har inte varit sugen på att äta något. Har försökt ändå att äta något bara för att få i mig något oavsett om det varit nyttigt eller ej. Det har inte smakat lika bra som tidigare. Har drömt om olika sorters mat som jag vet att jag tycker om att äta. När jag väl har fått sätta tänderna i det, så fanns inte suget att äta det. Hade prickar i munnen efter allergiutslagen.
Jag blev röd som en kräfta på hela kroppen av antibiotikakurerna som jag fick. Plus en HEMSK klåda, som de i första taget sa att man kunde få för att det var kärl-retande. Jag kände igen klådan i händerna från när jag tagit i tinad rå kycklingfilé och visste att det var allergi. Det hjälpte inte alls att de gav mig allergimediciner i samband med att jag fick antibiotikan. Satt med en blöt handduk till och med för att lindra klådan. Först när jag blivit röd på hela kroppen, satte de ut antibiotikan. De provade tre olika, men jag reagerade såklart på allihop.
Kommer behöva göra en allergiutredning. Får se vad den visar.

Vid ett tillfälle när jag var på operation, hann det komma in tre akutlarm under tiden. De var tvungna att att skjuta upp min operation. Är glad för att de inte hann söva mig, då.
Med tanke på allt jag gått igenom så tycker jag att det är okej för mig att vara trött en period framåt. Tänk att min kropp har tagit mig igenom det här och att den orkat med det. Jag var rädd för att jag inte skulle orka gå igenom allt det här. Men är glad för att jag hade fel.

Det bästa med att vara hemma är att kunna sova hela nätter utan att bli väckt i tid och otid för att göra diverse kontroller. Det var längesedan som jag sov en hel natt. Har gjort det sedan i fredags och det känns riktigt bra. Satt i soffan i fredags kväll. Somnade i soffan vid 20.30 Pojkvännen fick väcka mig så att vi flyttade in till sovrummet. Jag var så trött, efter den långa resan hem.

Såhär fin frisyr har jag nu efter operationerna.  Funderar på att raka av mig det långa håret för att få en jämn frisyr.

Operation 2018 1 Operation 2018