Har ökat 6 kilo sedan sommaren

Gästblogg- 2018-01-03

I onsdags ställde jag mig på vågen för allra sista gången under 2017. Det är skönt att se att siffrorna på vågen fortsätter att öka. Det är ju mitt mål. Älskar att se kroppen svara så som jag vill.
Igår gjorde jag det igen – Vågen visade 44 kilo (Alla omgångar är med kläder)
1 kilo kvar till min målvikt. (Jag ska väga 45 kilo, då jag är 145 cm lång.) Jag hade ett BMI (Bodymass Index) när jag inledde denna resa som låg på runt 18. Nu ligger jag på 21. Är därmed normalviktig.  Som jag har väntat på detta.
Hade aldrig kunnat genomföra det utan alla de kunniga människor som jag har förmånen att ha runt mig. Det känns onekligen bra att inleda 2018 på det här sättet.
Om jag istället hade jobbat för att gå ner i vikt – är det sjukligt då jag redan var supersmal. Hade då kunnat förstå människors oro, för min hälsa. Men jag jobbar ju för att leva ett hälsosamt liv. Det är inte alls konstigt att jag inte hade något flås, när jag åt en kost rik på socker. Förr kunde jag äta en tallrik med flingor och mjölk, eller en smörgås med bredbar choklad, eller pasta. När jag såg skillnaden bara av att slopa tillsatt socker i kosten, sköt vikten i höjden ganska snart.
Jag gjorde rätt i att fortsätta på det spåret, för att nå det målet.
Jag äter inte helt LCHF, men i den mån det känns bra. Fuskar en del fortfarande – men kroppen svarar ändå som jag vill.

Jag trodde att jag åt rätt, med flingor, juice, bröd, pasta, ris – men energi hade jag noll, när jag skulle springa eller göra annat som krävde energi. Det jag hade ätit som innehöll snabba kolhydrater brände min kropp ganska snabbt. Allt det som jag trott varit nyttigt och bra för mig, var egentligen fel. Det var först när jag började med LCHF som min kropp började få energi på riktigt. Att trava några varv gjorde mig tidigare flåsig. Efter ändringen orkade jag trava och göra mer utan att flåsa.

Min vikt 2 januari 2018

Som jag berättat tidigare, försöker jag planera veckans middagar, för att äta en varierad kost. Hade min stora syster och hennes barn på besök i onsdags, förra veckan. Hon såg lappen med min plan för veckans middagar. Hon tyckte om upplägget. Roligt att andra blir inspirerade.

Vi åt middag tillsammans. Lagade då pasta och köttbullar. Barnen var nöjda.

Det är skönt att ha det planerat.  Slipper bli stressad av att få besök. Hann ju handla hem den, och städa lägenheten utan att stressa.

Såhär kan det se ut. (Här nedan ser du denna veckans planering)

received_10155237147467219received_10155237147127219received_10155237146962219