Har nått min målvikt igen...

Gästblogg- 2018-05-09

På lite drygt två månader, nästan tre, har jag lyckats komma upp i min målvikt igen. Rasade snabbt i vikt i samband med operationen och sjukhusvistelsen under januari- mars. Försökte inte ändra på kosten, men träningen försvann snabbt. Tappade snabbt även muskler.
Men har nu som sagt tagit mig tillbaka till vart jag var innan dess.

Jag märker själv att jag fått mer fett på kroppen, tack vare att jag äter 5-6 gånger/dag och på bestämda tider. Det syns även att det har hänt lite på ryggen också. Som barn hade jag en synlig ryggrad, men idag syns den inte alls. Det känns bra.

Försöker äta en fettrik kost som LCHF, men har märkt att jag inte behöver vara superstrikt. Min kropp svarar bra ändå. Kan ändå äta godis och smörgås om jag känner för det.  Är glad och tacksam över att jag hittade rätt för mig och min kropp.  Valde ju främst att äta LCHF för att känna mig mätt längre än en timme, inte för att jag är sockerberoende. Är glad över att vikten normaliserats igen.

Har kvar min matplanering varje vecka – Det känns fortfarande lika bra att följa den. Slipper ju fundera över vad jag är sugen på.
Min plan med att tömma frysen har tagit flera månader – men är snart där. Då kommer kostnaderna öka lite när det gäller maten, men det kommer inte bli så mycket. Handlar ju det som är extrapris på varje vecka. Kan fortfarande äta bra mat, trots att den är billig.

Älskar för övrigt min hushålls våg. Har ofta användning av den. Först måste jag fundera på hur mycket jag äter för att sedan väga maten och få den mängd jag behöver. Behöver då inte slänga mat. Den hinner inte bli dålig.

Fläskfile med chaminjonsås 2018 1