Har jag blivit mindre hyperaktiv i vuxen ålder?

Gästblogg- 2019-06-02

Det är en fundering jag själv har som snurrar i skallen titt som tätt. Jag upplever ibland att den där känslan av rastlöshet kommer krypande. Jag har fortfarande ett ganska stort behov av att röra på mig.
Det är svårt att hitta den där perfekta balansen mellan att röra på mig samtidigt som jag inte ska göra för mycket pga min hjärntrötthet. För mycket intryck och stress gör mig yr och trött.

Jag minns när jag gick till Arbetsterapin på min vårdcentral kunde jag känna mig stressad istället för lugn av att det kröp i hela kroppen av mig att ligga där på en madrass och lyssna på Mindfullness. När jag var uppe på benen igen slutade det att krypa i mig. Just av den anledningen kände jag att jag var tvungen att sluta. Jag blev dessutom uttråkad av att lyssna på samma text vecka ut och vecka in.
Jag har provat att ha en sysselsättning att gå till 2-3 dagar varje vecka. Det visade sig att det var för jobbigt för hjärnan, att ständigt ha tider att passa. Då blev jag yr. Utöver det skulle jag umgås med familj och vänner och vara aktiv på det sättet. Det visade sig vara för mycket. Därför skar jag ner på aktiviteterna och ströp praktiken. Det mår jag bättre av.

I dagsläget går jag och sjunger som enda aktiviteten utanför hemmet en dag i veckan. Har ändå tid för att träffa människor och sköta hemmet med allt vad det innebär. Blir ändå att jag sitter stilla en hel del. Planen var att börja rida igen, men har lyckats dra på mig någon skit i kroppen som gör att jag inte ska träna. ska försöka vara med på terminens sista lektion.

ibland kan jag sakna att ha ett jobb att gå till. Att blogga räknas ju som ett jobb det också numera. Det hade varit det perfekta jobbet för mig. 😉 Jag älskar ju att blogga och planera innehållet till varje inlägg. Det är väl den aktiviteten som har funkat bäst just för att jag kan lägga upp det precis så som det passar mig. Det är inget jag tjänar pengar på idag. Gör det för att jag tycker det är roligt.

Ibland känns det som att jag har tillräckligt att göra som det är och vill inte ta på mig mer. Orkar tyvärr inte vara igång 4-5 dagar i rad flera veckor i rad. Behöver några dagars vila där emellan.
Jaja, får fundera på det där. Det måste ju kännas bra och hålla över lång tid utan att jag bryter ned mig själv.

Jag promenerar maj 2019