Har äntligen rensat och organiserat köket

Gästblogg- 2019-09-22

Igår eftermiddag tog jag ÄNTLIGEN tag i att rensa mitt kök efter Konmari- metoden. Älskar sättet Marie Kondo tänker på. Det du tycker om och använder, behåller du. Resten skänker du bort eller slänger du.
När jag rensat ut saker under min uppväxt har jag tänkt på samma sätt. Jag försöker inte bli för sentimental under tiden som jag går igenom mina saker. Det jag sällan använder har inget hårt grepp om mig. Därför har jag aldrig haft svårt att göra mig av med saker eller kläder.

Innan jag gjorde denna rensning, så lade jag in saker på hyllor där jag såg att det fick plats.
Jag kunde lägga t.ex hygienartiklar ihop med hästgodis. De hör ju inte ihop för fem öre. Jag har ofta tänkt ”Ja, den kan vara bra att ha, så den sparar vi” när jag sett något. Men enligt Konmari-metoden så ska man inte tänka så. Då blir det att man bara samlar på sig en massa. Det är inte bra.

Jag köpte t.ex en grej som ska underlätta när man ska ta plastfolie. Den har stått i ett skåp i flera år. Den har nästan aldrig använts. Likaså med skålar avsett till Tacos. De har jag använt 1-2 gånger.

När jag började fundera på vilka vaser och krukor jag ville ha kvar, så ploppade en bild upp i huvudet där jag kanske skulle behöva någon kruka som jag har gjort mig av med. Så får jag ju inte tänka.

Hur som helst så är hyllorna numera märkta. Var sak har sin plats.  Så skönt.

Här kommer bilder på hur det ser ut efter rensningen.

Konmari - märkning hyllor Konmari - förvaring 3 konmari - förvaring 2 Konmari - förvaring 1