Har aldrig varit besatt av träning

Gästblogg- 2018-11-28

I det här inlägget har jag tänkt att reflektera över den enorma hetsen för träning och sundhet. Jag har aldrig varit speciellt mycket för att träna även om jag hade egen häst och red under många år 5-6 dagar i veckan. Jag hade en medvetenhet om att min kropp var liten och tanig, men allt jag hörde var att jag skulle må bra bara jag åt från alla delar ur kostcirkeln. Jag brydde mig inte så mycket om kosten då. Huvudsaken var att jag åt.
Jag blev snabbt trött när energin var slut. Jag åt för lite och fel mat i förhållande till hur mycket jag tränade. ingen sa det till mig.
Jag hade då ingen kunskap om hur jag skulle få energi från maten jag åt, bara jag åt rätt.

Det jag tänker på är att man ska se ut på ett visst sätt för att duga. Vilka signaler skickar man ut till dagens unga i samhället?
Veckotidningarna ger ibland tips på hur man går ner i vikt snabbt: ”Så går du ner 5 kilo i veckan”
Redan där talar man om att personer som inte ser ut som fotomodeller med stora bröst, smal kropp och fylliga läppar inte duger. Vansinne!
Jag tittar knappt åt veckotidningar längre för att det inte står så intressanta artiklar i den.
Inte konstigt att vi har många med psykisk ohälsa, när man hela tiden matas med att man är fel eller gör fel om man inte följer ett visst mönster för att man ska passa in.
Nu när det är vinter så ser jag ut såhär.
Jag november 2018