Grupptryck

Gästblogg- 2012-07-30

Jag tänker tillbaka på tiden i högstadiet. För många är det då de testar att röka sin första cigarett, dricka sina första klunkar alkohol. Många orkar inte stå emot det – GRUPPTRYCKET!
Själv fick jag inte frågan om att prova att röka, eller att smaka alkohol. Jag var inte den där coola tjejen som alla tuffa killar ville umgås med. Huvudsaken är väl ändå att jag är mig själv?!
Många börjar röka och dricka, just för att kompisarna tycker att man ska göra det, för att de ska låta en vara en i gänget. Det tycker jag är så fel.
En riktig vän accepterar ett nej.

Droger är inte alls coolt. Jag har sett min pappa sakta försvinna från mig pga att han började med alkohol. Han hade kunnat få cancer ändå.
Om jag hade börjat dricka alkohol så hade jag lätt kunnat falla dit jag med. Det är inget man ska sträva efter.
Jag är så glad för att jag har lyckats stå emot.
Jag har inte sett konstiga grejer med droger i kroppen, men jag vet hur stark en sömntablett är. Jag fick något, som narkosläkaren hade ordinerat som pre-medicinering innan den första stora operationen.
jag tog den, och vaknade igen när operationen var färdig. Jag vaknade inte ens när de körde ner mig till operation. Jag är vanligtvis lättväkt. Där hade jag ingen kontroll alls. Jag behövde inte ha det heller.
Men jag vet att det inte är att leka med.

Trots att jag är över 20 år, och får handla på systemet, så gör jag inte det, pga min bakgrund.
Jag vill inte sluta som båda mina föräldrar.
Eftersom jag fick i mig all den mängd alkohol som mamma hällde i sig, när jag var foster, så badade jag i alkohol i fostervattnet.
Jag kan därför säga att jag idag är nykter alkis. =/ 

Nu ska jag sova!

Kram till er alla där ute!