Göra en veckobudget

Gästblogg- 2021-06-27

Jag kan hålla i pengar, men ibland händer det att jag köper mer än vad jag oftast har planerat för. Jag behöver då skära ner på andra utgifter för att få ekonomin att gå ihop. Jag är inte den som ber andra om pengar.

Det som jag tycker är svårt är att jag gärna drar kortet innan jag vet hur mycket jag handlat för i varje kategori. Har tidigare kört med en veckobudget. Det har väl gått sådär.
Det händer alltid något som medför oväntade utgifter.

Nu har jag provat att räkna ut vad jag har kvar när alla de fasta kostnaderna är betalda. Delade den summan på fyra. Räknade också ut vad summan blir varje vecka i varje kategori.  Det är den typen av riktlinjer jag har saknat. Har ju sett att jag haft pengar på kontot, men inte haft en fast plan för dem. Fram tills nu.

Hade 500 kronor kvar till sparande och pengar för mat för denna vecka. (Två veckors sparande)
Tidigare har jag inte räknat ut exakt hur mycket jag har att röra mig med i varje kategori i veckan. Det är skillnaden nu. Den här gången gjorde jag det.

Hoppas att det här nu kommer att fungera. Skulle jag vara osäker, så kollar jag bara upp det.

Återkommer om en månad med en uppdatering om hur det har gått.

budget 2 budget 1