Gör detta istället för att dränka dina sorger

Gästblogg- 2016-02-07

Jag tycker det är sorgligt när personer tar till alkoholen för att förtränga att de mår dåligt över någonting. Att dränka sina sorger. Att slappna av lite och så vidare. Därför skulle jag vilja ge mina bästa tips på vad man kan göra för att må bättre, eller ja det har funkat för mig i alla fall. Utan att dricka alkohol.

Prata med någon – öppna upp dig för någon du litar på och berätta hur du känner, detta kan göra att en sten kastas iväg ifrån ditt hjärta. Och kanske berättar personen att den har en liknande erfarenhet och kan relatera och förstå dig jättebra, om inte, kanonbra att berätta för någon.

Skriv en lista över allt du är glad och tacksam över – att det finns pizza? Att idrotta? Att umgås med brorsan? Att skratta åt Johan Glans youtubevideos? Vad som helst, alltid bra att få perspektiv på saker och ting när man känner sig nere.

Skriv en lista på mål du har – jag kom tillexempel på att det är en resa jag så himla gärna vill göra med min bästa kompis och nu håller jag på att se över hur jag skall lösa detta ekonomiskt. Ska jag börja spara i en ny fond? Sluta köpa det där kaffet i skolan när jag kan ta med eget i en termos? Det skall vara kul att prata om mål.

Göra saker man tycker är kul – må låta klyschigt men sant.