Glasstest Resultat!

Gästblogg- 2018-07-06

Efter en lång jakt på glass nyheterna så lyckades vi få ta på 4 stycken glassar. Vi bedömde glassarna på olika kategorier och tillslut så fick vi en vinnare.

 

Vinnare: Marabou mjölkchoklad 

Andra plats:  Magnum Chocolate & Hazelnut Praliné

Tredje plats: Ben & Jerry’s Peanut Butter Cup ‘Wich

Sista plats: Magnum Intense Dark

Glassarna bedömdes utifrån smak, utseende, hur effektivt det är att äta glassen, glassens förpackning och hur bra glassen var generellt jämfört med priset.

Marabou mjölkchoklad var stor, och hade den typiskt goda smaken hos Marabou med choklad bitar i själva glassen. För att glassen var en strut så var den enkel att hålla i och förpackningen gjorde det enkelt att hålla sina händer rena och undvika kaos. Därför vann Marabou Mjölkchocklad

Magnum Chocolate & Hazelnut Praliné hade en trevlig smak och hasselnötterna gav glassen en variation i texturen. Vi tyckte att glassen gjorde oss törstiga vilket fick glassen att förlora ett par poäng. Glassen var på en pinne så det är enkelt att hålla och vinkla runt och förpackningen hjälper med att hålla handen ren ifall glassen smälter.

Ben & Jerry’s Peanut Butter Cup ‘Wich var god men väldigt saltig vilket fick oss att bli törstiga. Nada råkade slänga förpackningen men glassen visade sig smälta väldigt långsamt och hann bli uppäten innan glassen smälte och kunde skapa kaos. Förpackningen gör det enkelt att äta glassen men om man är väldigt trög så kan det vara otrevligt att ha smält glass på förpackningen.

Magnum Intense Dark levde upp till sitt namn chokladen var stark och intensivt. Själva glassen inuti var också choklad vilket gjorde det jobbigt att äta glassen. Förpackningen var precis som Magnum Chocolate & Hazelnut Praliné vilket gör det effektivt att äta. Vi rekommenderar inte glassen om du ogillar mörk och stark choklad.