Gästbloggare under v.7

Gästblogg- 2012-02-11

Hej allihopa!

Jag heter Olivia Trygg och är 23 år. Under uppmärksamhetsveckan under v7. kommer jag blogga här!

Min familj består av mamma Agneta, min 16 år äldre bror Oskar, min 11 år äldre syster Ida. Jag har också en pojkvän sen 5 år tillbaka. Det blev ett bevis på att jag började må bättre och klarade av att ha ett förhållande. Jonas är världens bästa kille!

Jag är uppväxt med en pappa som var alkoholist. Tyvärr gick han bort i maj 2010.

Det har varit en tung uppväxt där jag känt en stor skam. Jag kunde inte förstå till en början att pappa var sjuk. Jag trodde att alkholister endast fanns på parkbänken. Men när jag väl började få profesionell hjälp började jag komma till insikt och jag förstod att det inte var mitt fel att pappa drack.

Jag kommer skriva mer om detta under veckan. 

Ur detta kom någonting bra, nämligen att vi i familjen startade stiftelsen Trygga Barnen i syfte att hjälpa barn och unga som lever i familjer med beroendeproblematik. www.tryggabarnen.com

När vi förstod att det inte bara var alkoholisten som behövde hjälp var det som att komma in i en helt nu värld. Var skulle man  vända sig, vad var bra och vad var dåligt.. Jag har testat allt möjligt, ex. gruppterapi, socialen, drömtolkning, privatterapi och Ersta vändpunkten. Min mamma gav aldrig upp. Hon kämpade för mig och mina två syskon så vi skulle få den bästa hjälpen.

Jag återkommer snart med mer!

Ha en bra dag och njut av helgen!