Frågor från barn

Gästblogg- 2016-04-26

Sedan jag började jobba för några veckor sedan, efter min senaste operation så har jag fått en del inte helt oväntade frågor från några av de barn som jag träffar varje vecka när jag gör praktik på Kulturskolan bl.a.
Jag har fått frågor om min ”bula” på huvudet. Det är min shunt som de visat intresse för och vill veta varför jag ha den. De har också frågat om jag är kortväxt och varför jag är så liten.

Min första fundering var: Hur förklarar jag varför jag har dränaget för barn så att de ska förstå? Jag tycker att det var modigt av tjejen som ställt frågan att göra det, istället för att börja mobba och vara elak.
Jag förklarade så lätt jag kunde att jag hade en sjukdom, som gör att jag behöver dränaget.

Den andra frågan jag har fått är om jag är kortväxt. På ett sätt är jag ju kortare än mina jämnåriga.
Jag vill helst hålla barnen utanför alkoholskadan och historien bakom den, för att skydda dem, så gott det går från det. Jag vill att de ska känna sig trygga i mötet med mig. Inte koppla ihop mig med hur de själva kanske har det hemma.
Börjar de berätta för mig om hur de har det hemma, lyssnar jag gärna, men vill hålla dem borta så länge det går. Barn ska vara barn. Kunna leka och ha det så bra som ett barn kan ha det.

ULK - Vara fhsk 2014 1

Här ser ni mig tillsammans med en grupp fantastiska ungdomar, som är längre än mig trots att de är några år yngre än mig.