Första veckan på Vegetarisk kost

Gästblogg- 2019-10-13

Hej på er!
Long time, no see kan man väl säga. Har inte uppdaterat bloggen sedan September. Har inte glömt bort er som kikar in här ibland och läser. Det känns som att jag alltid har något inplanerat att göra trots att jag faktiskt är sjukpensionär. Det blir mycket socialt umgänge på det ena eller det andra sättet. Ta hand om mig själv och lägenheten ingår självklart också.

Just den delen om att ta hand om mig själv skulle jag vilja att vi går djupare in in i detta inlägg. Jag har under en veckas tid nu provat att äta vegetarisk kost, för att se om jag kan känna mig piggare och få mer energi av det. Jag kan känna en viss skillnad. Känner mig inte så slut i kroppen som innan jag provade detta experiment. Varför ville jag då prova det då?

Jo, jag ville göra det för att jag har läst att det kan hjälpa till att minska inflammation i kroppen. Läkarna har ju hittat inflammation vid shunten, men inte gått vidare med det. De vill ju inte öppna mig utan att ha en stark anledning till det. Risken är ju att de släpper in något mer, när de gör det. De vill därför inte göra det. Då funderar jag på om det finns andra sätt att hjälpa kroppen att bli av med det. Kosten kan vara en del.

Där står jag nu.

Hur var första veckan då? Den var intressant. För att jag har provat t.ex nuggets gjord på soya istället för kyckling och svampbollar i stället för köttbullar. I helgen har jag och pojkvännen ätit vegoburgare som jag tyckte var goda.  Han gillar dem med.
Jag var lite skeptisk till hur mjölk som är gjord på soya skulle smaka. Skulle det smaka mjölk eller soya? Det smakade mjölk.

Dessutom gjorde jag i ordning 5 matlådor förra helgen som jag åt nu i veckan. Så smidigt att ”meal -preppa” och kunna ta upp en låda ur frysen och bara värma och äta. Där sparar jag tid och energi och pengar. I dag gjorde vi fem nya lådor som jag ska äta måndag – fredag nästa vecka. Det blir lite smått rörigt när vi väl gör all mat, men vi reder ut det.

Matlådor vego matlåda vego 1