Försöker lära mig en text utantill

Gästblogg- 2015-05-04

Jag älskar att sjunga. Det är något som händer i mig när jag får göra det. Det spelar ingen roll om det är barnlåtar eller andra typer av låtar. Det är känslan i varje enskild låt som jag gillar. Jag älskar att stå på Scen också.
Har spelat roller som lärarinna i en gammaldags skola, Timon i Lejonkungen och Nasse i Nalle Puh. Det sista var ett egenskrivet manus som vi gjorde.
Vissa manus sätter sig lättare än andra.

Nu försöker jag lära mig en text till ”Högt på ett berg” utantill,  som jag hörde Lena Maria Klingvall framföra 8 mars i år.
Det svåra är att andas på rätt ställe och veta när jag ska komma in. Ibland kommer jag rätt och bland blir det fel. Andas jag på fel sätt, så blir tonerna inte rena heller, så det kräver sin teknik.

Men det svåraste momentet är att kunna texten utantill… men får öva och öva och öva lite varje dag så sätter den sig säkert snart. Kan jag lära mig manus till teaterföreställningar och dressyrprogram utantill så borde jag klara det här också.
Kram på er!