Försöker handla efter budget

Gästblogg- 2019-03-05

Det där med att hålla i pengar tycker jag inte är svårt. Det gäller att veta HUR man ska göra för att klara ekonomin hela månaden. Jag har under en längre tid funderat på hur jag ska bygga min garderob med kläder.  Jag har bestämt mig för att ha 4-5 st. av alla kategorier, som Toppar, Stickat, Jeans, Tjocka tröjor och tunna tröjor. Det här kommer såklart inte ske i en handvändning. Jag är ju inte gjord av pengar, så då måste jag utgå efter en budget – en fast summa pengar som BARA ska gå till kläder varje månad. Ibland handlar jag inga kläder alls och ibland handlar jag något plagg som jag känner att jag behöver.  Då blir det inte så dyrt heller.

Nu när jag har en plan för vad jag behöver handla till min garderob så är det lättare för mig att lägga pengarna där de verkligen behövs. Jag har två kategorier klara: Stickade tröjor och Linnen. 

Jag har fler kategorier kvar innan jag kan känna mig nöjd.  Jag tycker att det är bra att ha en bra och tydlig översikt när man ska handla så att man inte handlar en massa onödigt som sedan bara hänger där i garderoben. Har några sådana plagg hängandes i garderoben än… som ska rensas ut.

Jag har tidigare under min uppväxt inte haft någon plan för garderoben utan har gått på känsla och vilja. Har säkert haft 15 T-shirtar fastän jag bara använder 4-5 av dem. Det är ju inte så smart. De ligger ju bara och tar upp en massa plats. Det är bättre att ha 4-5 plagg i varje kategori och använda dem.

Det är alltid lika spännande att göra en garderobs rensning varje år. Då blir man av med kläderna och kan lägga in nya. Man ser hur stor eller liten den där utrensade högen med kläder blir.
Jag vill göra en rensning per år.  Det tycker jag är lagom.

Jag har gjort några dumma val när det kommer till val av färg. Jag har köpt hem rosa färg på kläder. Dessa kan jag inte ha tillsammans med t.ex ett par beigefärgade byxor. Det ser inte bra ut. Jag gillar varma färger så jag har valt ut 5 färger som jag ska ha i garderoben.
Tycker bättre om känslan att ha på mig sådant som jag tycker att jag är fin i, än att ha sådant på mig som jag inte trivs i.

Min garderob

Så här såg det ut efter förra rensningen. Det är en fröjd för hjärta och själ att se.