Föreläsning - Livet med FAS

Gästblogg- 2013-02-06

Idag har jag haft min andra föreläsning på Vara folkhögskola. Berättar om hur det är att leva med skadan och vilka en del av skadorna är. Båda två grupperna satt tysta och lyssnade intresserat. Jag vill förmedla hopp och framtidstro genom min berättelse. Det är inte så lätt att leva med FAS, men jag fördöker att tänka framåt och vara positiv. Det kommer man långt på. 

Bilden är från förra veckans föreläsning, som skickades till mig i veckan. 

Ingen i dagens grupp visste något om FAS, och vad det står för. Nu vet de lite mer, än innan i alla fall. Någon tyckte att han kände igen sig i vissa bitar: koncentrationssvårigheter, matematiska problem och inlärningen. 

Man behöver inte ha FAS för att ha dessa svårigheter, men jag tar upp de bitarna för att de tillhör diagnosen. 

Om två veckor är det dags för en ny föreläsning, men då på Ädelfors folkhögskola. 

Kram!