Förberedelser inför operationen

Gästblogg- 2015-05-13

Nästa vecka är det dags för mig att opereras igen. Vad är det den här gången?
Jag ska plocka bort en del av det materialet som sattes in vid senaste kranioplastiken 2012 (förstoring av skallbenet) samt byta ut slangen till mitt dränage i magen, eller göra det bättre i alla fall. Ibland fastnar den i buken så det gör ONT!

Idag var jag på sjukhuset för att göra en del förberedande saker inför den operationen.
När jag kommer dit, hinner jag nästan inte komma in i väntrummet och landa innan första sjuksköterskan hämtar mig för att sätta EMLA-kräm (bedövningssalva) inför provtagningen som gjordes några timmar senare.

Emla-provtagning 2015

 

När vi går igenom mina ifyllda hälsodeklarationer så säger sköterskan till mig: Vi behöver inte gå igenom rutinerna för dagen för de har du redan koll på. Haha!
Jo, det har jag. Då det är samma rutiner sedan flera år tillbaka.

När det är färdigt hinner jag bara gå på toaletten innan det är dags för nästa sköterska som ska göra en del andra kontroller på mig. Koll av syremättnaden och blodtrycket.
Efter maten kommer läkaren och pratar med mig lite kort. Det behövdes inte säga så mycket, för han hade bra koll.
Mellan alla olika möten med diverse sjukvårdspersonal, passade jag och min mamma som var med, på att spela kort. Vi spelade också ”Pyramiden” som går ut på att samla in kort som har talet 13 i sig med varandra, rad för rad. Jag fick ut min pyramid. 😉

kortspel - sahlgrenska 2015

Är hemma tills på söndag kväll då jag ska vara tillbaka på avdelningen igen. Fram till dess ska jag bara njuta av friheten och att få sova i min egen säng.

vad ska ni göra i helgen?
Berätta gärna! 😉