Folkhögskola

Gästblogg- 2015-09-03

Jag tycker fortfarande att det är helt fantastiskt att jag kom in på en folkhögskola där jag kan lära mig om det jag faktiskt vill lära mig! Nu har jag gått 3 veckor på skolan och jag känner att jag börjar få rutin på det hela! Jag går upp tidigt, går i skolan, går hem, äter, går kanske tillbaka till skolan för att hänga lite med mina kompisar, och hem igen för att sova. Det är skönt att ha en rutin på saker och ting!

I och med att det är en ny klass och det bara är nya människor runt omkring mig så vill vissa veta varför jag inte dricker och jag har kommit på mig själv med att berätta samma historia för alla, den går ungefär så här.

” När jag var 14 gjorde vi ett projekt i skolan om alkohol och hur det påverkade kroppen. Det påverkar ju hjärnan och levern och ja, hela kroppen helt enkelt! Då bestämde jag mig för att jag inte skulle dricka fören jag var 18 eftersom ju tidigare man dricker desto större risk är det att man får problem med alkohol senare i livet. Plus att min pappa är alkoholist så jag har de generna som gör att jag lättare att man blir beroende(vet inte om denna,ganska nya, forskning stämmer men det verkar logiskt om jag tittar igenom min familj). Och sen när jag fick dricka så kände jag inte att jag behövde det, så nu är jag nykterist på obestämd tid!” Och jag har fått så mycket positiv respons på det här. De allra flesta vill gärna veta lite mer om min syn på alkohol och om jag är okej med att andra dricker och liknande men det är faktiskt ingen som har sagt att jag är tråkig eller som har uttryckt att de tycker det är löjligt. För det var en sak jag var rädd för eftersom man inte har en aning om vad för människor man hamnar med.

Alla som funderar på att gå folkhögkolan, GÖR DET! Jag har bara gått tre veckor och jag tycker redan det är sjukt roligt och häftigt!