Farsdag!

Gästblogg- 2012-11-11

Idag är det farsdag och självklart tänker jag på pappa extra mycket idag!

Sommaren 2009 träffade jag pappa på en lunch (drygt ett år innan han gick bort) och då fick jag ett Bonsaiträd av honom och han sa – ”Trädet är jag, så längde det blommar mår jag bra.”

När jag kom hem efter lunchen gav jag det till mamma, jag orkade inte.. En tid efter att pappa gått bort slutade trädet att blomma. För någon vecka sedan berättade mamma att trädet från ingenstans hade börjad få blad igen! Jag tar det som ett tecken på att pappa äntligen har fått ro och mår bra bland körsbärsträden i Nangiala.

Min pappa var väldigt envis, det var ingen som fick säga till honom vad han skulle göra – både på gott och ont.

Mamma hade hittat en kort med texten ”I did it my way” med Frank Sinatra. Jag bestämde mig för att skicka ner det här kortet till pappa i Frankrike och jag skrev ” Kära pappa! Make your way to my way. Hoppas vi kan ses snart! Kramar din dotter Ollie” Med detta menade jag att pappa skulle bestämma sig för att sluta dricka och söka hjälp.

Jag fick aldrig något svar på det här kortet och visst inte ens om det kommit fram… När vi i familjen åkte ner till Frankrike efter att pappa got bort så var det första jag såg när jag kom in i huset en ram. Det var inte bara kortet som var inramat men även frimärkena, kuvert och klistermärket som jag satt på kuvertet ”jag älskar dig.” Dessutom var den upphängd mitt på vägen. jag började nästa skratta på något konstigt sätt när jag såg rammen och sen började jag gråta. – Det var så mycket pappa! Han gjorde det aldrig ”My way” utan även in i det sista gjorde han det ”His way”.

Jag har en bild på tavlan som jag lägger upp.

Självklart blir dagens låt My Way med Frank Sinatra.

TA HAND OM VARANDRA!