Ett test av hjärnans funktion

Gästblogg- 2013-05-02

Idag satt jag tillsammans med min syster och spelade på hennes Nintendo, (tror jag att det var) 

Vi gjorde ett test av hjärnans funktioner. Ett av testerna var som bilden ovan visar: att säga ordets färg högt. Hjärnan vill hellre läsa ordet, i stället för färgen. Jag kunde inte fokusera emellanåt bara för att hon satt intill och fnissa åt mina misstag. Då tappade jag lite fokus på uppgiften. 

Del nummer två: Matte

Uppgiften gick ut på att snabbt skriva rätt svar på varje tal som kom upp på skärmen. Ibland stod det still när det kom till tal som jag sällan använder mig av. Visserligen, har jag svårt för matte, men jag hoppas att det jag har svårt för idag, går att träna upp. 

Jag försökte hur som helst så gott jag kunde. 

Hur bra tror ni att ni skulle klara den första uppgiften med texten? 

Kram! 😉