Ett glas vin kan väl inte skada?

Gästblogg- 2011-04-14

Enligt någon amerikansk studie skulle det inte vara så farligt att ta ett glas vin under graviditeten. Enligt en annan studie så är det farligt att dricka alkohol under graviditeten. Jag är ett livs levande bevis på vad som kan hända om man dricker alkohol under graviditeten. Jag har medverkat i amerikanska och svenska studier, där ”barn med FASD” ingår.

Många kvinnor skyller på att de inte visste att de var gravida. Om jag får säga vad jag tycker, så anser jag att man gör sitt val, men barnet ska ju inte behöva bli lidande för att kvinnan dricker alkohol. Vill man bli gravid så tycker jag att man ska välja bort alkoholen under 9 månader och tiden man ammar barnet.

Många vet inte vilka svårigheter ett barn med FASD får, i livet. Det behöver inte synas på utsidan att barnet har FASD, utan kan istället sätta sig på insidan. På mig finns det båda på insidan och utsidan. Jag är ett ”typiskt barn med FASD”

Jag följde med min fostermamma, på 2 av hennes föreläsningar 2007, för att hon skulle få visa upp ett levande exempel på någon med FASD.