Ett besök på Jouren blev något mer...

Gästblogg- 2017-08-02

I lördags vaknade jag upp efter 3:e natten med yrsel. jag trodde att det var kristallsjukan. Åkte till jouren. Satt där några timmar. Fick träffa första läkaren här. Jag berättade om mina misstankar om att det kan vara kristallsjukan eller shunten som spökar.
Då fick jag åka bort till akuten. Fick snabbt komma in för en första bedömning. När jag fick ID-bandet runt handleden tänkte jag:” Nä, då blir jag inlagd” Det blev en lång väntan, som pågick i flera timmar.
Efter 21.00 blev jag inlagd för observation på avdelning 5. Där har jag varit förut.
Den natten fick jag knappt någon sömn pga  yrseln och att jag inte kunde varva ned. Vaknade varje gång de tittade till mig. Jobbigt.

I söndags åkte jag till SU (Sahlgrenska) för att ställa upp shunten på max. På röntgen hade man sett att jag övershuntade. (Shunten dränerade för mkt vätska från hålrummen vilket var orsaken till min yrsel)
Det gick fint att ställa upp den. Dock mår jag inte bra oavsett inställning på den modell jag har nu. Det blir nog att sätta in en annan modell istället. Nu är jag undershuntad istället. Shunten dränerar mindre.
Jag blev utskriven i måndags.
Hoppas att det dröjer ett litet tag innan jag ska tillbaka.
Min plan om att bara åka till jouren grusades inom ett par timmar. Jag packade inte med mig något speciellt. Jag skulle ju bara till jouren. Vårdpersonalen tog det hela lite allvarligare än mig.
Jag var inte alls inställd på att bli inlagd.