En vit jul

Gästblogg- 2015-12-24

Senaste dagarna har jag lagt märke till något jag inte tänkt särskilt mycket på själv, innan. En vit jul. För mig betyder det snö. Ja jag vill enormt gärna ha snö. Tycker det är alldeles för varmt utanför dörren. Ge mig mer jul, som låten går. Men för andra betyder vit jul en vit jul på ett annat sätt. En alkoholfri jul. En jul utan alkohol.

Har sett mycket reklam om detta på sociala medier men även inlägg om hur många barn det är som tar upp telefonen och ringer ett samtal för att det dricks för mycket alkohol på julafton hemma hos dem. Sen tänkte jag en till tanke, på alla dem som inte tar upp telefonen och pratar med någon om att det dricks för mycket hemma. Inte får höra några lugna vänliga ord i telefonen. Imorgon, skall jag fira en vit jul. I dubbel bemärkelse, hoppas jag. Jag känner mig stolt över det. Inte lika tillfreds dock utan snö men tillfreds med att det blir en jul utan alkohol. För alla dem barn som tycker att det dricks för mycket hemma. Och för min egen skull.

Jag vill passa på att önska er alla en riktigt god jul!

PS. Kära tomte, allt jag önskar mig är att få vakna upp till snö. DS.