En aktiv födelsedag

Gästblogg- 2018-08-29

Förra onsdagen firade jag min 31-årsdag med att vara aktiv på olika sätt. Städade här hemma. Tog promenader och fikade med familjen. Passade på att hoppa studsmatta också vilket jag sällan gör. Det händer väl säkert en gång per år. Det är lika kul varje gång. Jag kände att musklerna är inte vana vid den typen av träning. Fick snabbt mjölksyra i benen.
Lekte och busade med familjens älskade hund också.

Måste bara berätta att när jag fikade med familjen så fick JAG besök av GETINGAR! Jag är ju så stick rädd. Fick flytta på mig under tiden jag fikade. De känner ju att jag är rädd. Jag åt ju en morotskaka som de kände doften av. Har sällan sett getingar denna sommar. Har kunnat sitta ute och fika utan större problem.
Jag har aldrig varit besatt av träning, men en god hälsa. Har varit aktiv på olika sätt hela mitt liv, varför sluta nu?
Jag var aktiv under 90 minuter – vilket är bra. Gick nästan sex km. Det är svårt att tro. Har varit social på olika plan.
Har lärt mig att jag manuellt måste lägga till vissa aktiviteter som matlagning eller så, där jag kanske inte går aktivt utan står eller tar ett fåtal steg för att hämta något eller så. Promenader under 10 minuter måste jag också lägga till manuellt.
Innan så kunde det stå. Aktiv 0 minuter på displayen fastän jag visste att jag pysslat hemma eller förflyttat mig under några minuter. Har börjat hålla koll på hur länge jag rör mig och vad klockan är när jag börjar gå eller liknande.
Middagen som jag åt runt 13-tiden hade jag förbränt under tiden som jag städade. Ändå åt jag kyckling, med sås och grönsaker till. Den lilla kakan som jag åt runt 15.30 hade jag snart förbränt den med.

Den här dagen kan med andra ord inte bli bättre passande än i träningens tecken.

Jag på studsmatta 2018 Jag på studsmatta 2018 1