"Du har ett bra immunförsvar"

Gästblogg- 2018-06-13

Sedan förra året när jag ändrade kosten och la om den till LCHF, har jag varit mindre sjuk. Brukar ha lätt för att få förkylningar och lunginflammationer flera gånger/ år. Sedan 2016 har jag en pågående infektion i kroppen. Detta trots att proverna är normala. Infektionen som bröt ut rejält från en dag till nästa, har legat latent sedan senaste operationen som jag gjorde samma år.
Tycker det är märkligt att jag får symtom som feber och ont i nacken, trots att infektionsvärdena är normala. Jag vet också att det kan vända från en dag till nästa.

Jag har byggt upp mitt immunförsvar sedan jag la om kosten, vilket känns skönt.
Innan jag la om kosten, hade jag svårt att förstå varför jag ofta var förkyld eller så, men nu förstår jag att en kost baserad på socker, försämrade kroppens immunförsvar. Ändringen var ju faktiskt ganska lätt att genomföra. Jag äter det jag brukar men tar bort pasta, bröd, ris, potatis samt grönsaker som växer under jord. De som växer ovan jord, behåller jag.
Hm, så bra immunförsvar har jag kanske inte – har dragit på mig en förkylning. Får se vart det slutar.

Jag såg ett klipp från ”Malou – Efter Tio” där hon visar att det till och med finns dolt socker i Blodpudding. Jag har under flera år blivit inpräntad med att Blodpudding ska man äta för att det är så nyttigt. Det innehåller ju järn. När jag hör det, kontrar jag med: ”Det gör det i Leverpastej också”
Jag gillar inte blodpudding. När jag hörde att det innehåller mycket socker, tänkte jag ”Yes, nu kan de inte säga att jag ska äta det. Det är inte alls nyttigt”

Jag äter mat hemma varje dag, eller så gott som. Äter ute ibland, när jag är iväg på läkarbesök eller annat.
Här nedan finns några bilder på vad jag har ätit hemma den senaste månaden.

För några veckor sedan var jag iväg en sväng. Åt middag vid 12-tiden på dagen innan jag åkte iväg. När jag 4-5 timmar senare ska äta igen, är jag inte hungrig. Men en kall glass gick ner hur lätt som helst. Är fortfarande förvånad över att jag håller mig mätt så länge. Älskar känslan av att inte bli hungrig så lätt.
Gjorde också en favorit i repris – Nikkalouktasoppa. Tänk så lätt det är att äta varierad kost, med en bra planering som hjälp.

Torsk med grönsaker och sås  Köttbullar Grönsakssoppa Donken 2018

Nikkalouktasoppa sommaren 2018