Du blir beroende av Citodon

Gästblogg- 2016-01-06

Från 2009 – 2015 åt jag Citodon brus för min huvudvärk. Jag åt dem med största försiktighet, då jag vet att min mamma haft problem med tablettmissbruk bland annat. Jag vill inte hamna där.
Jag var ändå rädd för att jag skulle få abstinens när jag slutade äta dem… Jag klarade av det ganska bra med nedtrappningen, men eftersom jag inte hade annan hjälp att få, så fanns det inte mycket mer att göra. Det kom en dag när min läkare på Vårdcentralen, förslog att jag skulle prova Saroten mot nervsmärtor, som jag fått efter alla operationer som jag gjort.

I februari har det gått ett år med Saroten. Har även hittat grundorsaken till mina besvär: Stress. Kroppen reagerar med ångest och huvudvärk samt en enorm trötthet, som tar tid att återhämta sig ifrån.

Har man viljan att sluta med något, så kan man klara av det med hjälp och stöd runt sig. En tablett är inte alltid lösningen på problemet. Det finns mycket man kan göra själv.