Drugsmart på Festival

Drugsmart- 2015-08-04

Om du kunde få göra ett projekt med ungdomar, för ungdomar i din stad, vad skulle du vilja göra då?

 

Den frågan ställde vi till unga deltagare på Uportfestivalen. Uport är en årligen återkommande musikfestival som hålls vid den vackra sjön Åsunden i centrala Ulricehamn. CAN deltog i år på inbjudan av Ulricehamns kommun.

 

uport1   uport2

 

Vi fick många kreativa förslag på drogfria projekt! Bland andra: att anordna en abborrfisketävling, en nagelbyggarkurs, en motorcykelutställning, en ‘meet-up’ för ungdomar inom HBTQA, en utflykt till häst, en dansdag där ungdomar får lära känna varann, en teaterföreställning om tobaksframställning, en fotbollsturnering och ett maraton för ungdomar inspirerat av spel.

 

Under lördagen fick vi chansen att prata med både ungdomar och vuxna. Vi arrangerade en tävling där unga fick lämna förslag på projekt de själva skulle vilja göra och där de bästa förslagen vann priser. Vi berättade om Drugsmart.com, om Local Hero och hur det går till att göra ett Local Hero-projekt.

 

Ungdomarna på festivalen hade många lysande idéer – många fler än vi har kunnat ta upp här! Hör av er till Local Hero så hjälper vi er att göra era projektidéer till verklighet!