Dosering av läkemedel

Gästblogg- 2011-07-05

Jag känner mig minst sagt förvirrad! Enligt FASS får jag ta  4 tabletter/dygn.  En läkare har skrivit ett recept på att jag får ta max 2 tabletter av Pamol/ gång.  Eftersom jag har svårt att svälja Pamol, överförde jag doseringen till Panodil för ett par veckor sen, istället. Det medförde att jag kräktes natten till igår. (doseringen var för stor)

Jag är vuxen men har vikten som en 10-11 åring. Det innebär att jag endast får ta 1 tablett/gång.

Hur kan en Läkare ens tänka tanken att ge en FÖR HÖG! dosering, när han har sett att jag inte är så stor?

Om det är på väg att hända igen, tänker jag poängtera att jag inte väger så mycket! Jag vill inte få leverskador pga bristande tankeverksamhet, hos vårdpersonal.

Jag som patient ska inte behöva tänka åt läkaren också. Sånt här SKA bara inte hända!