Det tar två - fyra timmar att varva ned

Gästblogg- 2018-05-02

Senaste månaden har sömnen varit upp och ner. Har ibland vaknat på natten av olika anledningar. Men är jag bara tillräckligt trött så somnar jag inom 20 minuter. Men ibland har jag svårt att sova t. ex: i bilen då jag inte kan stänga ute ljud från samtal och radion. Försöker då bara blunda en stund. Ibland är hjärnan så uppe i varv så att det tar lång tid att varva ner på kvällen.
Ibland tar det två timmar, ibland fyra timmar. Det är väldigt olika. Kan inte somna om eller när jag är för varm.
Enligt min träningsklocka sover jag rätt antal timmar oftast och har över två timmars djupsömn.

Trots att jag sover bra händer det att jag blir yr. Jag var hos tandhygienisten i slutet av april – när hon skulle fälla ner stolen, började rummet att snurra. Hon fick fälla upp mig igen. Fick sitta upp hela undersökningen.

Min kvällsrutin börjar:
19.00 – Dusch och kvällsmat. Byter om till något att sova i.
20.00 Mediciner och tandborstning. (Har haft svårt att hitta en tandkräm som inte gör mig pigg i huvudet, men har nu hittat en som inte är så stark men som rekommenderas av tandläkare) Börjar släcka ner, så att hjärnan förstår att det är dags att varva ned.
Tittar på TV, fram till dess att jag är trött nog att somna. Det kan ta 2-4 timmar.

Solnedgångar är fina. Håller ni med?

solnedgång 2018