Det sociala samspelet och tydlighet

Gästblogg- 2018-03-14

Den senaste veckan har jag umgåtts med två av mina systrar och min pojkvän. En relativt lugn vecka. Det får mig att tänka på hur bra jag fungerar i grupp tillsammans med andra människor.

Vissa människor fungerar jag sämre med än andra. Satt i fredags och pysslade med materialet till en föreläsning som jag ska ha i vår.

Kom då in på det här med att vi med någon diagnos har svårt med det sociala samspelet. Fast ibland kan jag inte låta bli att undra om det finns de utan diagnos som har svårt för den biten ändå.

Kan ta ett exempel. Innan jul förra årets skrevs jag ut från sjukhuset. Läkaren sa att jag kunde skrivas ut vid ronden på förmiddagen.

När jag frågade sköterskan om jag kunde gå därifrån, blev svaret: ”läkaren kommer och skriver ut dig snart” när är snart?

Jag fick lämna sjukhuset efter 16.00 på eftermiddagen samma dag. Ronden var vid 10.00 på förmiddagen.

Vi kan ta ett annat exempel. Läkaren skulle komma in och prata med mig. ”Jag kommer till dig om tio sekunder” hade han sagt. 30 minuter senare kommer han in igen. Det där med tydlighet verkar de inte veta inom vården vad det är. Jag vet att de har mycket att göra. Men vore bra om de kunde vara mer tydliga i sina svar.

I många andra fall har jag inte svårt att umgås med andra människor.

Älskar att jag matchar färgerna i mina kläder. Vad tycker ni?

IMG_20180310_122534

I helgen umgicks jag med pojkvännen. Vi spelade ordsnack tillsammans på mobilen. Ett roligt spel.

received_10155420120667219