Det ni inte visste om mig.

Gästblogg- 2011-04-16

Jag har rotat lite i min ”minnesbank” för att kunna skriva innehållet till detta inlägg. När jag var 8-9 år gammal, jag tror till och med att jag var något äldre än så. Det jag tänker berätta om nu, är något jag inte har berättat för journalister eller så många andra heller för den delen.

Jag kommer inte ihåg orsaken till att det här hände, men tror att min Hydrocefalus var orsaken till det. Det som hände var, att jag en dag inte fick med mig mitt högra ben… jag fick släpa med mig det. Jag minns inte hur vi åtgärdade problemet. Jag vet att jag införskaffade en rullstol, från barnhab. för att jag inte orkade gå så långa sträckor. Jag hade mycket växtvärk och blev ganska trött i benen lätt.

Jag använde rullstolen under olika resor som gjordes, både med skolan och familjen. Jag fick känslan av att folk i bland tittade konstigt på mig, för att jag satt i rullstol… varför? Det är väl inte mer konstigt att någon sitter i rullstol än någon som går? Jag har insett en sak. Vi lever i ett samhälle som inte är konstruerat för en person i rullstol. Det är inte alltid så lätt för en rullstolsburen att kliva av och på tåg, eller ta sig till och från caféer eller något annat ställe.

I dag använder jag inte rullstol alls. =)

 

Kram på er!