Dålig information!

Gästblogg- 2011-05-07

I dag när jag gick in på FAS-föreningens hemsida, för att kolla läget… så hittade jag en gammal artikel från 2004 på DN.se om 3 forskare som forskat kring det här med alkoholrelaterade fosterskador (FAS).

Då visste ingen hur farligt, det var att dricka alkohol under graviditet eller ens vad som kan hända. Jag är ett typiskt exempel på vad som kan hända om man dricker alkohol under graviditet. Jag vet också att det inte behöver sätta sig på utsidan. Det kan även sätta sig insidan och inte alls synas på utsidan. Vad folk inte heller vet eller ens tänker på, är barnets framtida förutsättningar.

Fostret skadas under hela graviditeten av alkoholkonsumtionen som mamman dricker. Oftast är det de som missbrukar alkohol som får skadade barn. Barnet påverkas på olika sätt beroende på: dess egen motståndskraft samt moderns alkholintag.

Om folk inte har sett ett levande exempel på någon med alkoholrelaterade fosterskador, så skulle jag lätt kunna visa upp mig, inför dom. Jag sa samma sak till mina fosterföräldrar i samband med en artikel i aftonbladet, 2004. (dom skrev inte om mig då)

Jag träffade en läkare, som sa till mig, att han aldrig tidigare har träffat någon med FAS.

Om någon börjar prata om Cancer, cellgifter m.m. så blir det inte så stor reaktion, om det inte är någon man känner som berättar om att de har drabbats av det…

Pratar man om FAS, så vet inte folk vad det är. Det är stor skillnad.

Debattartikel

Artikel i DN 2004

Forumstråd