Daily to do list

Gästblogg- 2017-06-28

Har under några veckor funderat på hur jag enklast samlar mina bokade tider och mina andra planer för dagen på ett och samma ställe?! När jag sökte på ”ADHD Life Hacks” på pinterest fann jag ett tips som jag gillade. Nämligen att använda kalendern till mina ”Att göra”-listor samt dagens inbokade besök i den. Då har jag allt samlat. Kan lätt hitta varje anteckning och dagens datum. Känner mig annars så spretig i tankarna. Måste ”tömma huvudet”. Hatar att behöva leta efter saker. Jag är inte bra på att leta. Jag måste veta var allt finns, så det går lätt att hitta, när jag ska ha det. Är inte så bra på att organisera upp mig. Lika rörigt som det är i mina skrivbordslådor – är det i mitt huvud.
”Var sak har sin plats” är viktigt att komma ihåg. Det rådet ska jag börja leva efter.
Många kan tänka att det inte behövs, men för mig som har en överaktiv hjärna är det ett sätt att stilla alla tankar på måsten som är viktiga att komma ihåg. En del säger att mitt liv är inrutat. Ja, det är sant, men det viktigaste är att det fungerar för mig. Det måste fungera för mig för att:

  • Jag ska orka
  • Jag ska hinna
  • Jag ska göra

Innan jag hade den här planen, så kunde jag sitta hemma framför internet hela dagen utan att få saker gjorda. På det här sättet glömmer jag mindre saker som är viktiga att komma ihåg som måste göras.

Det här är bättre än att kalendern i princip ska gapa tom och jag inte vet vad jag ska göra, eller vart jag ska börja. Då slipper jag ha flera saker att tänka på, och kan lättare fokusera på en av dem.

Jag slipper oroa mig för olika saker och stressa för att få saker gjorda. Hjärnan får en chans att vila och varva ned. Den slipper gå på högvarv för att försöka hålla ordning på allt.
Till och med min fostermamma säger att jag har blivit lugnare. Skönt att det som jag börjar känna inom mig, också ses utifrån. Det här kommer jag därför fortsätta med.

planering 2 planering 1